Skip to content

Taxatie

Meer dan 20 jaar ervaring!

Taxatie: gevalideerd taxatierapport nodig?

Taxatierapporten kunnen voor diverse doeleinden ingezet worden. Vaak wordt een taxatie uitgevoerd voor het verkrijgen van een hypotheek, hetzij bij de aankoop van een nieuwe woning, hetzij voor herfinanciering of een lagere risicoklasse waardoor u rentekorting kunt krijgen. Zeker in de huidige markt, waarin waardes fors gestegen zijn, kan het lonen om uw hypotheek een keer onder de loep te nemen.

We helpen u te beoordelen of uw LTV (loan to value) aangepast kan worden waardoor u in een lagere risicoklasse terecht kunt komen. Dit kan al als u nog maar 80% van de waarde van uw woning leent van de bank. In dat geval is het risico bij wanbetaling voor de bank kleiner en betaalt u dus een lagere risico-opslag.

De rentekorting kan oplopen tot 0,5% per jaar. Bij een hypotheek van 300.000 euro scheelt dat per jaar 1.500 rente (bruto). Heeft u nog een langlopende rentevaste periode en heeft u een hoge hypotheek? Dan is oversluiten of rentemiddeling erg duur en is de goedkoopste methode om voor lagere maandlasten te gaan wonen: verhuizen…

Wilt u een vrijblijvende waardebepaling om te zien of dit voor u van toepassing is? Laat uw gegevens dan achter in het contactformulier op de pagina Waardebepaling.

Andere achtergronden

Soms zijn er minder leuke redenen voor een taxatie; bijvoorbeeld een echtscheiding, een nalatenschap of een discussie met een woningcorporatie over de waarde bij verkoop conform hun terugkoopregeling. Wat de achtergrond ook is, onze taxateur gaat er op accurate en discrete wijze mee om.

Wij valideren elke taxatie bij NWWI. Voor een niet gevalideerd taxatierapport kunt uiteraard ook bij ons terecht.