Skip to content

Woning verhuren

Meer dan 20 jaar ervaring!

Woning verhuren

Verhuurmakelaardij is een specifieke tak van de makelaardij die slechts door een aantal van onze makelaars wordt beoefend. Er gelden diverse eisen en normen waarvan wij vinden dat de makelaars daar volledig in thuis moeten zijn voordat zij met verhuur starten. 

Als eigenaar bent u natuurlijk prima in staat om zelf op zoek te gaan naar een huurder, er is een enorme vraag. Maar de RE/MAX makelaar berekent de marktconforme huurprijs, heeft uitgebreide screeningsmogelijkheden en ziet niets over het hoofd voor een rechtsgeldige verhuur. En misschien heeft u eenvoudigweg geen zin of tijd om de tientallen e-mails en telefoontjes te beantwoorden en afspraken te doen… wij wel!

Vrijblijvende eerste afspraak

Tijdens een eerste afspraak hebben we het over uw wensen en de verschillende mogelijkheden voor verhuur. Naast deze kennismaking doen we ook een rondgang door het appartement of huis. Op basis hiervan en van de meting die we uitvoeren, bepalen we de huurprijs van de woning en adviseert onze verhuurmakelaar u over het te volgen verhuurtraject.

Wij gaan graag voor u aan de slag; met RE/MAX City Makelaardij vind u de beste huurder voor uw woning.

Op zoek naar de huurder

Uw RE/MAX verhuurmakelaar zet een complete marketingmix in om uw woning te presenteren aan zoveel mogelijk potentiële huurders. Via remax.nl, onze eigen website, Funda, Pararius, Facebook, Instagram en ons eigen zoekersbestand met potentiële huurders is er geen huurder meer die uw woning niet gezien heeft.

Bezichtigen, screenen en onderhandelen

Onze makelaar plant in overleg met u de bezichtigingen. Overdag, in de avond of op zaterdag, alles kan. De RE/MAX verhuurmakelaar beantwoordt alle vragen. Expats zijn bij ons ook aan het juiste adres. Indien nodig, regelen we zelfs de nuts-aansluitingen.

Wanneer een kandidaat wil huren, zorgen wij dat u verzekerd bent van de juiste huurprijs, ingangsdatum en voorwaarden. We screenen de kandidaat en de documenten zodat u ook financieel gezien de beste huurder hebt.

Contract, sleuteloverdracht en nazorg

Uw RE/MAX verhuurmakelaar wordt continue bijgeschoold omtrent wet- en regelgeving, wat belangrijk is voor het opstellen van een rechtsgeldige huurovereenkomst. We verzorgen de sleuteloverdracht en oplevering van de woning door een proces verbaal op te stellen van de oplevering. Mochten er bij de oplevering verschillen zijn geconstateerd, dan proberen wij deze met u en de huurder samen op te lossen. Ook leggen we de meterstanden vast.

Geld besparen

Een RE/MAX Verhuurmakelaar inschakelen bespaart u tijd en geld. Daarnaast verdient hij of zij zich terug door een hogere huurprijs te realiseren, een betere huurder te selecteren en de verhuurder een lager leegstandsrisico te laten lopen. Wilt u direct een afspraak maken met één van onze verhuurmakelaars? Neem dan contact op!

Geld verdienen door je huis te verhuren

Door uw huis te verhuren, bijvoorbeeld omdat u bent gaan samenwonen of tijdelijk naar het buitenland gaat, lijkt een goed idee. Er zijn echter wel basisregels die belangrijk zijn om te kennen. Zo moet u bijvoorbeeld, als u een hypotheek op uw huis heeft, toestemming hebben van uw bank. Heeft u die toestemming niet, dan zou de bank in het ergste scenario de volledige hypotheek kunnen opeisen waardoor het tot een gedwongen verkoop zou komen. Uw appartement zou kunnen liggen in een gebied waar huisvestingsvergunningen van toepassing zijn. Dit heeft gevolgen voor aan wie u het mag verhuren. En u wilt (misschien) voorkomen langdurig aan een huurder vast te zitten? Welke regels gelden er voor tijdelijke verhuur? Wij leggen u alles uit!

Bemiddelingskosten

Er zijn nog steeds bemiddelaars die aanbieden om uw huis gratis te verhuren en de kosten te berekenen aan de huurder. Dit is echter op grond van artikel 417 van boek 7 van het Burgerlijk Wetboek niet toegestaan. De makelaar die de woning of het appartement op internet aanbiedt, doet dat in het belang van de eigenaar (zo ziet de wet dat) en de opdrachtgever dient te betalen. Wilt u later niet in een vervelende discussie belanden over courtage? Regel het dan goed aan de voorkant… met een RE/MAX makelaar.