Skip to content

Leeuwarden – Testwoning 5a

Hoofdafbeelding Testwoning 5a

Villa

Testwoning 5a

5704 KV Leeuwarden

€ 599.000,- k.k.

0 m2
10 kamers
5 slaapkamers
Meer over deze woning

€ 599.000,- k.k.

Bekijk

Kenmerken

Overdracht

 • StatusBeschikbaar
 • Koopprijs€ 599.000,- k.k.
 • AanvaardingIn overleg

Bouwvorm

 • Soort objectWoonhuis
 • Soort woningVilla
 • Type woningVrijstaande woning
 • Bouwjaar1955
 • BouwvormBestaande bouw
 • LiggingenAan rustige weg, In woonwijk, Vrij uitzicht

Indeling

 • Woonoppervlakte307 m²
 • Perceeloppervlakte1.000 m2
 • Inhoud1.683 m3
 • Aantal kamers10
 • Aantal slaapkamers5
 • Aantal badkamers2

Energie

 • VerwarmingCV ketel
 • C.V.-KetelNefit Topline
 • WarmwaterCV ketel
 • IsolatieDakisolatie, Muurisolatie, Dubbelglas
 • CombiketelJa
 • BrandstofGas
 • EigendomEigendom

Buitenruimte

 • TuinAchtertuin, Voortuin, Zijtuin
 • HoofdtuinAchtertuin
 • Oppervlakte160 m2
 • Ligging hoofdtuinZuidwest
 • AchteromJa
 • Kwaliteit tuinNormaal

Parkeergelegenheid

 • Parkeer faciliteitenOpenbaar parkeren
 • GarageAangebouwd steen, Parkeerplaats
 • Capaciteit12
 • Garages1

Dak

 • Soort dakSamengesteld dak
 • Materiaal dakPannen, Bitumineuze Dakbedekking

Overig

 • Permanente bewoningJa
 • Onderhoud binnenGoed
 • Onderhoud buitenGoed
 • Huidig gebruikWoonruimte
 • Huidige bestemmingWoonruimte

Omschrijving

DROOM EVEN MEE ............. Je neemt een riant perceel van 1.000 m² in één van de mooiste straten van Brouwhuis (Helmond) met een sfeervolle vrijstaande villa met (voormalig) achtergelegen stal. Je vergroot het woonoppervlak op de begane grond met een extra circa 50 m² voor het ultieme woongenot, verbouwt de voormalige stal tot garagebedrijf met kantine en kantoorruimte en realiseert daarnaast een heerlijke grote woonkamer met open keuken van circa 100 m², een comfortabele master bedroom en nog enkele fijne slaapkamers en badkamer op de verdieping. Voeg daar een vrij uitzicht op een paardenweide aan toe en je hebt DE WOONDROOM VAN VELEN.

De huidige eigenaren hebben een start gemaakt met deze plannen en de complete ruwbouw en renovatie gerealiseerd, en enkele delen zoals de bedrijfsruimte, kantine en het kantoordeel al geheel voltooid. We zijn nu opzoek naar mensen die interesse hebben in een zogenaamde "vernieuwbouw" woning. Het grote werk is gebeurd maar de complete afwerking kan nog naar eigen inzicht plaats vinden. Denk daarbij aan wand-, vloer- en plafondafwerking alsmede keukeninrichting, sanitair, verwarming en afmontage elektra. Afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden moet u rekening houden met een investering van naar schatting € 90.000,-- tot € 110.000,-- inclusief B.T.W. Voor de afbouwzaken welke nog dienen te gebeuren (niet zijnde keuken en sanitair) is een offerte van een gedegen aannemer voorhanden. Deze is begroot op € 70.000,-- inclusief B.T.W. voor de navolgende werkzaamheden:

- Aanleg vloerverwarming;
- Isoleren vloer;
- Leggen van netten;
- Leggen tegelvloer;
- Leveren tegels;
- Plaatsen en leveren van stucplaten;
- Diverse timmerwerken vensterbanken aftimmerwerk;
- Aftimmeren goten;
- Leggen en leveren pannen;
- Stukwerk pleisterwerk plafond en wanden;
- Bevestigingsmiddelen lood kit en pur;
- Elektra stelpost € 5.000,-- ex B.T.W.
- Loodgieter stelpost € 4.000,-- ex B.T.W.
- Onvoorzien stelpost € 5.000,-- ex B.T.W.

Totaal (exclusief keuken en sanitair) € 70.000,-- inclusief B.T.W. Voor de keuken en badkamer wordt in totaal een post van circa € 30.000,-- inclusief B.T.W. verwacht, hetgeen de totale noodzakelijke investering brengt op circa € 100.000,--.

In de presentatie van dit huis hebben we naast de feitelijke beelden gebruik gemaakt van impressie beelden (artist impressies) zoals het huis afgewerkt zou kunnen worden. Uiteraard is dit slechts een impressie en kan het woonhuis volledig naar eigen smaak worden afgewerkt.

Indeling:
Entree van het terrein middels een beklinkerd terrein waar indien gewenst circa 10 auto's op geparkeerd kunnen worden. De voortuin is verder voorzien van graszoden. De voordeur is naar voren gehaald door het realiseren van een fraaie uitbouw met puntdak. Hierdoor heeft de woning een statig aanzicht gekregen en is tevens het woonoppervlak iets vergroot. Via het buitenterrein is tevens het bedrijfsmatige deel toegankelijk middels diverse deuren en de elektrische sectionaalpoort.

Te verbouwen deel:

Woonhuis begane grond:
De ruimte is per heden in casco staat. De noodzakelijke werkzaamheden zijn hierboven beschreven. De woonkamer met open keuken is fors uitgebouwd door de huidige eigenaren, hierbij is een oppervlakte van circa 100 m² gerealiseerd. Aan de voorzijde is daarnaast een extra ruimte aanwezig van circa 10 m² welke uitstekend dienst kan doen als kantoor, speelkamer of slaapkamer op de begane grond. Bij het te verwachten keukendeel is een kelder gesitueerd (12,5 m²) die zowel dienst zou kunnen dien als wijnkelder of als provisieruimte. Vanuit de keuken is er een doorgang naar het achtergelegen bedrijfsmatige deel.

Woonhuis eerste etage:
Via de overloop zijn drie slaapkamers alsmede de badkamer toegankelijk. De slaapkamers variëren in oppervlakte tussen de 12,5 en 13,5 m². De badkamer is gebouwd in een L-vorm waardoor er gemakkelijk een bad en inloopdouche in gesitueerd kan worden. Bij de achterste slaapkamer is een kast gesitueerd van waaruit eventueel de berging op de vliering kan worden bereikt.

Reeds gereed deel:

Woonruimte c.q. onderdeel bedrijfsruimte:
De voormalige oude stal is volledig omgebouwd naar een moderne ruimte waar per heden wordt gewoond en gewerkt. Via de deur die vanuit het buitenterrein toegankelijk is bereik je de centrale hal (deze kan ook inpandig worden bereikt via de keuken). Vanuit de hal is het toilet, de badkamer op de begane grond en de kantine/keuken toegankelijk.

De badkamer en het separate toilet zijn betegeld in moderne kleurstelling. Tevens is er gebruik gemaakt van hoogwaardige sanitaire delen. De badkamer is voorzien van inloopdouche, wastafel met mengkraan en designradiator. Het separate toilet is voorzien van inbouwcloset en fontein.

De huidige keuken van circa 28 m² is beoogd als kantine voor de achtergelegen bedrijfsruimte maar zou natuurlijk ook als aparte leefkeuken voor het woongedeelte gehandhaafd kunnen worden. De ruimte is voorzien van moderne natuurstenen tegels met vloerverwarming, stucwerk wanden en plafond en een open keuken in hoekopstelling. De keuken is voorzien van diverse (inbouw-)apparatuur en split-unit airco. Aan de zijkant is in een aparte ruimte, die beoogd was als fietsenstalling/berging, per heden ingericht als slaapvertrek (15,5 m²) welke tevens is voorzien van vloerverwarming en enkele inpandige kasten.

Via een vaste trap is, boven de huidige keuken en slaapvertrek, een ruimte van 40 m² gerealiseerd welke momenteel in gebruik is als slaapvertrek. De ruimte is voorzien van een keurige laminaatvloer, radiator op CV en stucwerk wanden.

Via de keuken is een tussenruimte toegankelijk die uitstekend dienst kan doen als kantoorruimte of wachtruimte. De ruimte is voorzien van stucwerk wanden en plafond, gecoate vloer met vloerverwarming en diverse raampartijen ten behoeve van natuurlijk lichtinval.

Bedrijfsruimte:
De achtergelegen bedrijfsruimte heeft een omvang van 77,5 m² VVO en is onder andere voorzien van gecoate betonvloer met vloerverwarming (op eigen CV), krachtstroom, perslucht, één elektrische bedienbare sectionaalpoort en twee werkbruggen. Boven het kantoordeel is een entresol voorzien ten behoeve van opslag (circa 25 m²). De bedrijfsruimte in combinatie met het verhard buitenperceel biedt de mogelijkheid tot diverse exploitaties. Zo zou deze uitermate geschikt zijn voor bijvoorbeeld aannemers, bedrijven in de autobranche (reparatie - apk) of mensen met bouwgerelateerde bedrijven.

Tuin:
Naast het riante voorperceel is aan de achterzijde een tuin gerealiseerd ten behoeve van het woonhuis. De achtertuin is gelegen op het zuidwesten en voorzien van diverse bestrating, terrassen en kunstgras. De tuin is verder omheind met fraai metselwerk en voorzien van een achterom. Middels de harmonicadeuren van de uitbouw is er een ultiem binnen-buitengevoel te creëren.

Bestemming:
De bestemming voor het bedrijfsdeel omvat zowel "wonen" alsmede "ambachtelijk bedrijf" en "aan huis gebonden beroepen". De bestemming voor het woonhuis omvat "wonen" en "aan huis gebonden beroepen".

Conform de regelgeving is een ambachtelijk bedrijf een bedrijf waarbij het accent ligt op het in handwerk vervaardigen, bewerken of herstellen en het installeren van goederen, alsmede het verkopen en/of leveren van goederen die verband houden met het ambacht als niet zelfstandig onderdeel van het bedrijf.

Een aan huis gebonden beroep omvat het beroepsmatig verlenen van diensten op administratief, zakelijk, maatschappelijk, juridisch, (para)medisch, therapeutisch, lichaamsverzorgend (niet zijnde een kapper), ontwerptechnisch of kunstzinnig of hiermee gelijk te stellen gebied, dat uitsluitend door de bewoner(s) van een woning in of vanuit die woning of een bijbehorend bijgebouw wordt uitgeoefend, waarbij de woning in hoofdzaak de woonfunctie behoudt.

Overwegen t.b.v. de vraagprijs:
Woonruimtes met een dergelijk perceel (1.000 m²) en omvang (309 m²) worden doorgaans verkocht (in goede afgewerkte staat) tussen de € 2.250,-- en € 2.400,-- per m², uitgaande van het gemiddelde zou het woongedeelte (inclusief huidige keuken en slaapvertrekken) na verbouwing een marktwaarde kennen van circa € 725.000,-- kosten koper (e.e.a. afhankelijk van afwerkingsstaat). De bedrijfshal heeft een omvang van circa 77,5 m² met een entresol van 25 m². De marktwaarde van het bedrijfsdeel zal rond de € 90.000,00 k.k. liggen hetgeen de totale marktwaarde na verbouwing zou brengen rond de € 815.000,-- kosten koper. De vraagprijs van het gehele object in huidige staat bedraagt € 599.000,-- kosten koper, rekening houdend met een € 100.000,-- aan verbouwingskosten komt het totale investeringsbedrag op circa € 700.000,-- kosten koper. In de vraagprijs is dus rekening gehouden met een afslag van circa € 115.000,-- voor de tijd en moeite die de opvolgend koper dient te nemen voor het realiseren van de afbouw.

Bijzonderheden:
- Renovatiewoning in vergevorderd stadium;
- Voorzien van compleet nieuw dak inclusief isolatiepakket;
- Voorzien van nieuwe raampartijen allen uitgevoerd in HR++ glas;
- Gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen;
- Offerte van aannemer is voorhanden waardoor spoedig met afbouw kan worden gestart;
- Woonoppervlakte omvat maar liefst 307 m²(!)
- Perceel van 1.000 m²;
- Bedrijfsruimte voorzien van alle gemakken (77,5 m²) met entresol (van 25 m²);
- Totale inhoud 1.683 m³ (!);
- Diverse exploitaties aan huis mogelijk;
- Ideale combinatie tussen wonen en werken mogelijk;
- Vrij uitzicht aan de voorzijde op een paardenweide;
- Unieke kans om naar eigen inzicht af te kunnen werken;
- Meetrapport aanwezig.